Levenslang kunnen genieten van de Royalty Line
Om te zorgen dat je pan lang meegaat, kan je hem het beste met de hand wassen met een niet-schurende
spons. Je kunt de levensduur van de pannen verlengen door ze met de hand af te wassen zonder
schuursponsjes. om lang van je koekenpannen en steelpannen te kunnen genieten, adviseren wij je echter
met klem om geen metalen keukenhulpen te gebruiken. Kies liever plastic of hout.
Koken met Royalty line
Koken op hoge temperatuur leidt niet tot een significante verkorting van de bereidingstijd en draagt ook
zeker niet bij aan de kwaliteit van het voedsel. Wij raden dus sterk aan om te koken op middelhoge
temperaturen. Bovendien kan koken op hoge temperatuur leiden tot beschadiging van de antiaanbaklaag. Voor een optimale levensduur van de antiaanbaklaag bevelen wij aan bij roerbakken of
grillen een kleine hoeveelheid olie te gebruiken. Voor koken of stoven is geen olie nodig. Daarnaast is het
belangrijk om ervoor te zorgen dat de pan niet te heet wordt en dat er geen krassen in komen, met name
door het gebruik van metalen keukenhulpen (spatels, lepels) en/of door reiniging met een schuurspons.
Laat pannen afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze afwast.
Gebruik houten en plastic keukenhulpen.
Snijd voedsel nooit direct in de pan.
Maak geen krassen in de antiaanbaklaag.
Zorg ervoor dat pannen niet droogkoken en laat lege pannen niet op het vuur staan
Kies bij elektrisch koken altijd een kookplaat van de juiste grootte en stel bij koken op gas de
brander zo af dat het vuur alleen de bodem van de pan bereikt en niet langs de zijkanten
omhooggaat.
Loop nooit weg van het fornuis als je aan het koken bent.
Gebruik NOOIT pannen in een magnetron.
Wassen van de Royalty Line
De pan moet na ieder gebruik worden afgewassen om het dunne laagje vet dat op het oppervlak kan zijn
achtergebleven, te verwijderen. Als de pan alleen wordt afgeveegd met keukenpapier of met water wordt
afgespoeld, wordt het laagje vet niet volledig verwijderd en kan het de volgende keer dat je de pan
gebruikt, aanbranden. Er kunnen dan vlekken ontstaan.
Maak antiaanbakpannen nooit schoon met schuurmiddel of een schuursponsje. Een nylon spons is ideaal
voor zowel de binnen- als de buitenkant van de pan. Als er voedsel is aangekoekt, adviseren wij je de pan
te laten weken in zeepsop. Eventueel kun je daar een scheutje schoonmaakazijn aan toevoegen
Een nylon spons is ideaal voor zowel de binnen- als de buitenkant van de pan.
Was de pannen niet in de vaatwasser. Hierdoor wordt de antiaanbaklaag aangetast.
Laat pannen afkoelen voordat je ze afwast. Een pan kan vervormen door een plotselinge sterke
temperatuurverandering (thermische schok), bijvoorbeeld door een lege pan die te heet wordt,
of een hete pan die onder de koude kraan wordt gehouden of op een koude ondergrond wordt
geplaatst. Een vervormde pan geeft slechte kookresultaten.
Was de koekenpan in heet water met afwasmiddel om eventueel stof te verwijderen. Droog de
pan af en wrijf de antiaanbaklaag vóór het eerste gebruik licht in met wat olie. Verwijder
eventuele overtollige olie.
Was en droog je kookgerei na ieder gebruik.
Gebruik geen chemische middelen (Wees voorzichtig bij het gebruik van was- en
reinigingsmiddelen. Lees voor gebruik altijd het etiket met de gevaarsymbolen en neem de
voorzorgsmaatregelen in acht. Meng deze producten niet met elkaar, dat kan gevaarlijk zijn)
Laat ons helpen!
EAN: | 8719324008303 |
SKU: | 8719324008303 |
Gewicht: | 8000 |
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review